torek, 15. marec 2016

Oprema stanovanja je pomemben faktor spoznavanja človeka

Od predsobe naprej.
Vaša oprema stanovanja že takoj precej pove o vas, kot o človeku, sploh če vemo, da večina daje zares veliko na prvi vtis. Posledično boste ob sprejemu gostov v lasten dom, takoj lahko uživali občutno višji ugled, če bo tudi oprema stanovanja pokazala, da ste človek z okusom in si znate privoščiti udobje in užitek že na prvi pogled.
Zadeve pa še zdaleč niso enostavne. Najprej gostje stopijo v predsobo in če pomislimo, da v njej pogosto nimamo veliko prostora, je garderobna omara ter stropna svetilka skoraj vse, kar lahko v njej ponudimo. Pa v resnici ni tako. Ena od idej za predsobo je denimo prostor, kjer se ljudje lahko udobno usedejo medtem, ko si obuvajo čevlje. Obuvanje v stoje ni čisto nič prijetno in to, da lahko gostu ponudite udoben sedež, že pomeni precej. Seveda če ste sploh pristaš sezuvanja in preobuvanja, kar pa v večini dežel sploh ni običaj, tako da bodite pri tem pazljivi, sploh če imate goste iz tujine.

Kjer jemo in se pogovarjamo

Sledita kuhinja in jedilnica. Verjetno goste ne vodite v kuhinjo, a pogosto so razporeditve prostorov takšne, da druge izbire niti nimate, če jim karkoli ponudite za pod zob. Čeprav bodo sedeli v jedilnici, bodo verjetno kuhinjo opazili takoj. Če je le ta starinska ali moderna, se mora skoraj nujno temu prilagoditi tudi oprema dnevne sobe. Nikakor ne sodi skupaj starinska kuhinja, potem pa v dnevni sobi minimalistična oprema, ravne linije in bleščeči materiali ter v centru pozornosti moderna in velikanska sedežna garnitura in velikanski TV zaslon.
Na koncu je tu še kopalnica in eventuelno balkon. Balkon predvsem takrat, ko se ga dobro vidi iz dnevne sobe ali pa če bo gost želel stopiti nanj in pokaditi kakšno cigareto. Ob tem je seveda najmanj primerno vsaj to, da je balkon lepo urejen in pospravljen.

Čeprav večina svojih gostov ne vodi v otroške sobe in spalnice, razen seveda, če so prišli s svojimi otrocmi in se nameravajo igrati z vašimi – v tem primeru bodo gotovo vstopili v otroško sobo, pa jim nikakor ne moremo preprečiti, da bi vstopili v naše toaletne prostore. Ti so sicer včasih samostojni, pogosto pa kar v sklopu kopalnice. Tudi kopalniško pohištvo je lahko enostavno, prijetno na pogled in s stenskimi ploščicami in čistočo lahko ponudi gostu prijeten ambient in občutke.
Pomislite torej kako boste opremili celotno stanovanje. Oprema stanovanja se morda zdi za marsikoga nekaj, kar uporablja on sam, a v resnici je nekakšna tiha osebna izkaznica lastnika stanovanja. Če boste torej v svoje stanovanje vabili pomembne goste, dobro razmislite kako boste stanovanje opremili.


Ni komentarjev:

Objavite komentar